Sportmassage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Hiermee zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.

Hoe werkt een sportmassage?

Bij een sportmassage wordt er stevig gemasseerd. Zo maak je bijvoorbeeld bindweefsel los en de knopen wordenuit de spieren gehaald. Hierdoor masseer je de spieren diep, dit kan soms niet prettig aan voelen. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de sportmasseur verholpen. Overigens zal de sportmasseur altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

Wat is het effect?

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren. Hierdoor voer je afvalstoffen af. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren.

Doordat deze massage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou je je spieren namelijk teveel belasten en zul je er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als je je wilt laten masseren vlak voordat je een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te zeer belast. Een goede sportmasseur zal je hier ook naar vragen en zijn massage daar op aanpassen.

Voordelen

  • Afvalstoffen voer je af, hierdoor herstel je sneller
  • Voorkomen van overbelasting van je spieren en dus ook blessures.
  • Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren.
  • Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet.
  • Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage